Łańcuchy do RSa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzys-80
    Classic
    • 2012
    • 5

Łańcuchy do RSa

Witam
    jestem po wymianie sprzęgła i rozrządu w mojej octavi 1.9tdi 90km przebieg 320tys km
    gdy auto jest zimne to sprzęgło chodzi idealnie, ale jak się rozgrzeje i np. stoję w korku to strasznie szarpie tylko przy ruszaniu
    sprzęgło sachs oczywiście wymieniłem cały komplet łącznie z łożyskiem oporowym
    proszę o pomoc
  • heretic
    Drive
    • 2010
    • 73

Łańcuchy do RSa

Problem zdawałoby się nie powinien mieć miejsca, a jednak. Wg. instrukcji największy rozmiar koła na jakie można założyć łańcuchy w O3 to 205/50R17 (szerokości felgi nie pomnę). Najmniejszy rozmiar kół dopuszczony do RSa 225/45R17. Czy to oznacza że do tego auta nie można założyć łańcuchów (wjechać w niektóre miejsca, gdzie łańcuchy są obowiązkowe)?
    Oczywiście w ASO Skody nie mają pojęcia co z tym zrobić i podobno konsultują z centralą...
    Ktoś już może miał z tym styczność albo zakładał łańcuchy do O3 RS?

Komentarz

• LUKI
      RS
      • 2005
      • 5776

heretic,

tu jest model dla Ciebie pod 225/45R17

Thule CB-12

Since 1942, we've made it our business to bring you closer to the world and your passions. Shop directly on thule.com or find your local dealer here!

https://www.youtube.com/watch?v=NAWguCeM3n8 jak zakładać Thule CB-12
      kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• heretic
        Drive
        • 2010
        • 73

LUKI, chodziło mi raczej o to że do O3 łańcuchy są niby przewidzane na węższe koła i czy to jest takie widzi mi się Skody czy może 225/45R17 z łańcuchem nie mieści się w nadkole

Komentarz

• shado
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 5315
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

To chyba możesz sprawdzić w wyciągu z homologacji swojego auta, ale mam ten sam problem w Fabii RS, gdzie niby łańcuchy są dozwolone tylko przy kołach 15" (a standardowe letnie to 17", a ja mam na zimę 16"). Skończyło się na tym, że kupiłem tekstylne.
          BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

Pracuję...